Gajim - 2015-10-13


  1. tmolitor asterix: it is working again...don't know why this happened...
  2. tmolitor arune: I have a strange bug in my httpupload plugin...sometimes it forgets the component jid for uploads and thus deactivates the two upload buttons in the toolbar...
  3. tmolitor arune: did you encounter something like that, too? I suspect it's after some reconnect...but I wasn't at my laptop to watch it happen so far...
  4. bot RSS: Feeds for Gajim Plugins • Changeset [696:a6efe8973330]: Fixed some concurrency problems when using gtk textview from multiple … Fixed some concurrency problems when using gtk textview from multiple threads… https://trac-plugins.gajim.org/changeset/a6efe89733304cd11eca00ad16fc30757d03f89a
  5. tmolitor asterix: I really need your help with manipulating message stanzas after sending them...Is there any way to specify an id attribute for the stanza in chat_control.send_message()? I need to know the id of the message I just sent to manipulate it in the stanza-message-outgoing event?
  6. arune tmolitor: maybe
  7. arune tmolitor: also see this bug we introduced in the download http://trac-plugins.gajim.org/ticket/109#comment:10
  8. arune tmolitor: drag and dropping files from Nautilus or explorer should also initiate a file transfer
  9. tmolitor arune: oh, what a silly bug...that's my fault...
  10. mt tmolitor: i can confirm the httpupload button disappear when a reconnect happens
  11. tmolitor mt, what type of reconnect? a user initiated reconnect (disconnect, connect) or an automatic reconnect after a network outage? what version of the plugin are you using?
  12. mt tmolitor: automatic reconnect, exiting the app and connecting fixes the detection
  13. Holger Hm can't reproduce that.
  14. mt on windows, i might add
  15. tmolitor I'm on linux...so it's most likely not windows specific...
  16. tmolitor mt, a manual disconnect and reconnect should also fix it...no need to close the app completely...
  17. mt tmolitor: you know, for some users, it's the better way :)
  18. tmolitor mt, could you start gajim with the -l DEBUG switch and post the debug log generated on automatic reconnect?
  19. tmolitor I need something to look at and I'm not able to reproduce it sadly...
  20. mt tmolitor: sure
  21. tmolitor mt, thanks!!
  22. mt tmolitor: https://paste.gajim.org/view/277d2054
  23. tmolitor mt, thanks! it looks strange...in the log I see it queries new component info after reconnect but the received info never gets used...
  24. tmolitor mt, I added some more debug output to the code...could you copy this into your httpupload.py file in the plugins directory and try again in debug mode? https://paste.gajim.org/view/bc7ebd2c
  25. mt tmolitor: sure²
  26. mt tmolitor: that actually makes the buttons not loading anymore
  27. tmolitor Mt, oh...I Made a Syntax error Then...I'll have a look...
  28. mt tmolitor: i'm out for today, let us continue tomorrow